2009. január 13., kedd

Ropogós répás figuták (diabetikus) 60 darabhoz

Végre egy olyan receptet találtam,amit szerintem azok a répa utáló gyerekek is megesznek akik amúgy rá se néznének.Sokáig eláll fém dobozba.Kakaóval,tejjel nagyon finom.


Hv:5 dkg hámozott sárgarépa,5 dkg margarin,10 dkg édesítőszer,1 közepes tojás,1/2 kanál őrölt fahéj,1/2 tk őrölt szerecsendió csipetnyi só,kb 10 dkg őrölt mandula vagy dió,21,5 dkg liszt,1 tojássárgája,nyújtáshoz 2 dkg liszt sütőpapír.


Elkészítés:A puha vajat az édesítőszerrel kikeverjük.Hozzáadjuk a tojást,a fahéjat,a szerecsendiót,és a sót,majd sűrű krémes masszává keverjük.Beledolgozzuk a finomra reszelt sárgarépát,a darált mandulát vagy diót,és a lisztet,majd majd hideg kézzelcipóvá formáljuk.Letakarva 30 percre hütőbe tesszük.
lisztezett deszkán a tésztát kisebb adagokba 3-4 mm vastagra nyútjuk.Gyerek formákkal kiszúrjuk,majd sütőppírral bélelt tepsire rakjuk.
A figurákat a kevés vízzel elkevert tojássárgával megkenjük és előmelegített sütőbe 175 fokon 12-15 percig sütjük.Majd rácsra szedve hűlni hagyjuk.


Ha nem cukorbetegnek készítjük,akkor az édesítőszer helyett 8 dkg cukrot és 1 vaniliás cukrral helyettesíthetjük

2 megjegyzés:

Borostyán Henriett írta...

Szia Cuki persze megnéztelek benneteket Szupi lett.Sok puszi !!

Miner.hu írta...

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu