2009. március 5., csütörtök

Lecsós szelet


Vasárnapról maradt elősütött husi.Gondolkozóba estem mit lehetne kezdeni vele.felpillantottam a szekrény tetejére,és ott vigyorgott rám egy üveg házi lecsó,meg egy kis paradicsom.Meg is volt az ebéd keddre.

Hv:60 dkg hús(én csirkemellet használtam,de lehet sertés,pulyka)1 üveg lecsó,nyáron friss lecsó,1 nagy fej hagyma,só,bors,köménymag,2 gerezd foghagyma.

A húst sózom,borsózom,és olajon megsütöm.A hagymát nem túl finomra vágom,olajon megdinsztelem,majd hozzáadom a lecsót és 2 dl paradicsom levet.Hozzáadom a fűszereket.25 percig főzöm,közben a karikára vágott virslit is beleteszem.A húst a végén adom hozzá,hogy az is áttudja venni az ízt. Lezárom és tarhonyával kínálom.

Nyáron a lecsó:kb 2 kg paprikához 1 kg paradicsom 2 fej hagyma,olaj,só bors,őrölt kömény,fokhagyma
A paprikát-paradicsomot összeszelem,a hagymát nem túl finomra vágom.A hagymát olajon megdinsztelem,ráteszem a paprikát paradicsomot,majd a fűszereket.Kb 30-40 percig főzöm sűrűn kevergetve.Ízlés szerint lehet tojással,virslivel,füstölt tarjával ízesítteni.

Nincsenek megjegyzések: