2009. március 13., péntek

Tejes zöldborsó főzelék


Még sose csináltam így a borsó főzeléket.jd -nél találtam erre a finom receptre.azt hiszem ezt a fajtát sűrűben fogom készíteni.

Hv: kb 60 dkg zöldborsó(konzerv,mirelit),5-6 dl tej,1 ek margarin,liszt,só,bors,pirospaprika,petrezselyemzöld.

A margarinon a borsót megpárólom,és annyi vízzel öntöm fel,hogy ellepje és puhára főzöm.Sózom borsozom,majd felöntöm a lisztel elkevert tejjel.Addig főzöm míg be nem sürűsödik.Pirospaprikával megszórom,petrezselyemmel meghintem.Bundás kenyérrel kínálom.

bundás kenyér:szelt kenyér,3-4 tojás,2 ek tejföl,2 gerezd fokhagyma,pici liszt,olaj a sütéshez.
A tojást felverjük,sózzuk,belekeverjük a tejfölt,a zúzott fokhagymát,a lisztet.Beleforgatjuk a kenyereket és bő forró olajba kisütjük.
Azért írtam le mert ezt is mint minden mást mindenki másként készíti.Nagyon finom főzelékkel.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

fiiinnnoommmm