2009. március 15., vasárnap

Mustáros rakott hús pataki tálban



Saját kútfőből született étel.Ízletes finom,egyszerű.Pont nekem való. :D

Hv:1 -1,2 kg krumpli,60 dkg szeletelt sertés hús,2 ek sima mustár,2 ek magos mustár,20 dkg gomba,1 fej lilahagyma,3 dl tejföl,10 dkg reszelt sajt,bors,só,metélőhagyma,0,5 dl fehérbor.

A tálat beáztatjuk,közben előkészülődünk.A burgonyát meghámozzuk,és karikára vágjuk.A 2 féle mustárt összekeverjük,borsozzuk,beleöntjük a bort,a metélőhagymát.Ebbe a pácba tesszük bele a húst.A tál ha jól kiázott,az aljára tesszük a burgonyát,sózzuk erre a pácolt hús,rá a gomba és a karikára vágott lilahagyma.A sort ismét burgonyával zárjuk.Meglocsoljuk tejföllel,megszórjuk sajttal lefedjük,és sütőben kb másfél órát sütjük.Körettel nem kell bíbelődni,mert együtt sül a hússal.Savanyút kínálunk hozzá.

Megjegyzés:A tejfölbe rakhatunk krémsajtot,a tetejére sajt helyett juhtúrót is morzsolhatunk.Ettől pikáns lesz.

Nincsenek megjegyzések: