2009. március 14., szombat
Pásztor sajt
Szombat lévén gyorsan fogyó kaját szoktam készíteni.Ma erre a finomságra esett a választás.Minden adott volt hozzá.
Hv:15 dkg gomba,2-3 ek olaj,40 dkg keményebb sajt(pl eidami)4 szelet gépsonka,panírozáshoz liszt,tojás,zsemlemorzsa,bő olaj a sütéshez.
A gombát megtisztítjuk,vékonyan felszeleteljük majd serpenyőben olajon megpirítjuk. A sajtot 8 egyforma szeletre vágjuk.A sajt egyik felére 1-1 sonkát fektetünk,majdráhalmozzuk a gombát,majd a többi sajtszelettel befedjük.Rétegezés elött kenjük be a sajt széleit tojásfehérjével,vagy kefírrel,így talán egymásba tapadnak. Hagyományos módon lisztbe,tojásba majd panírba forgatva panírozzuk.Én mindig kétszer átpanírozom,hogy nehogy kifolyjon.Bő olajba kisütjük,konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. sült burgonya és tartár mártás illik hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez nekem naggggyon bejön! Mentettem! :))))
Már mentettem is. Imádjuk a rántott sajtot, így még nem csináltam.
Megjegyzés küldése