2009. március 14., szombat

Pásztor sajt


Szombat lévén gyorsan fogyó kaját szoktam készíteni.Ma erre a finomságra esett a választás.Minden adott volt hozzá.

Hv:15 dkg gomba,2-3 ek olaj,40 dkg keményebb sajt(pl eidami)4 szelet gépsonka,panírozáshoz liszt,tojás,zsemlemorzsa,bő olaj a sütéshez.


A gombát megtisztítjuk,vékonyan felszeleteljük majd serpenyőben olajon megpirítjuk. A sajtot 8 egyforma szeletre vágjuk.A sajt egyik felére 1-1 sonkát fektetünk,majdráhalmozzuk a gombát,majd a többi sajtszelettel befedjük.Rétegezés elött kenjük be a sajt széleit tojásfehérjével,vagy kefírrel,így talán egymásba tapadnak. Hagyományos módon lisztbe,tojásba majd panírba forgatva panírozzuk.Én mindig kétszer átpanírozom,hogy nehogy kifolyjon.Bő olajba kisütjük,konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. sült burgonya és tartár mártás illik hozzá.

2 megjegyzés:

Ancsika írta...

Ez nekem naggggyon bejön! Mentettem! :))))

Vali írta...

Már mentettem is. Imádjuk a rántott sajtot, így még nem csináltam.