2009. március 20., péntek

Mexikói rizseshús




Férjem nagyon szereti,de én is.Egyszerű,gyors étel a mindennapokra.

Hv: kb 40 dkg mexikói zöldségkeverék,60-70 dkg sertés lapocka(pulyka felsőcomb is lehet)
1 fej vöröshagyma,2 csomag gyors rízs,só,bors,olaj,pirospaprika

A vöröshagymát apró kockára vágjuk,olajon megfonnyasztjuk,pirospaprikát rászórjuk.Rádobjuk a kockára vágott húst,felengedjük vízzel,sózzuk,borsózzuk,és puhára pároljuk.Mikor félig megpuhult a hús,hozzáöntjük a zöldségkeveréket.Közben felrakjuk a rízst főzni.A végén ha megpuhult a ragunk,hozzákeverjük a rízst.Savanyúság illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: